Diverse/Anunțuri

Resurseaici.

Știri diverse

– Sejur de neuitat la Rânca pentru un grup de copii de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap (CSCCH) Târgu-Jiu, link aici.

Anunțuri

  1. Vă anunțăm cu bucurie apariția primului nr. al revistei ,,Europa ortodoxă”.
  2. La Tg-Jiu încep antrenamentele Special Olympics la fotbal și baschet, pentru copii 6-12 ani, cu Sindrom Down și alte dizabilități.

Cei interesați – vă rog să ne scrieți. De asemenea, vă rugăm să distribuiți informația în județul nostru. Vă mulțumim!

3. Vă transmitem oferta care cuprinde auxiliarele adaptate pentru copiii cu Cerințe Educaționale Speciale.

Precizăm că acestea sunt realizate în baza programelor școlare (pentru învățământul preșcolar și școlar), de către specialiștii din cadrul Asociației noastre împreună cu cadre didactice.

Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție.

Telefon/mesaj – 0740611273 – Popa Ana-Maria – Director ATSA Argeș.

Atitudini

Afis DART avort doliuimage001
Comitetul O.N.U. pentru Persoane cu Dizabilități: Avortul copiilor cu handicap violează dreptul internațional
Declarația semnată de noi salută această decizie: Comitetul ONU pentru drepturile persoanelor cu dizabilități
Stop Discriminating DOWN – semnați petiția aici!

Textul petiției tradus mai jos:

PETIȚIA (The Petition): Stop Discriminării celor cu Sindrom Down!

Multe țări sunt la un pas de a extinde Programele naționale de screening prenatal cu o nouĂ generație de teste genetice care vizează detectarea sindromulUI Down.

Cu o rată a avortului selectiv deja mai mare de 90% înregistrată în aceste țări, rezultatul va fi catastrofal. În timp ce toată lumea este de acord cu condamnarea uciderii fetițelor nenăscute (”gendercide” în engleză) și nimeni nu ar contrazice faptul că este vorba de ”alegerea liberă” a părinților să avorteze o fată pentru că nu este băiat, în mod bizar atunci când vine vorba de sindromul Down, logica se schimbă tragic. Devine o ”alegere liberă” individuală să discriminezi persoanele cu variații genetice. Cum este posibil acest lucru?

În zilele noastre, copiii născuți cu sindrom Down pot avea o viață lungă și de calitate.
De fapt, cercetările asupra populației arată că persoanele cu sindromul Down și familiile lor depășesc speranța medie de viață.

Selecția încurajată guvernamental și fără beneficii pentru sănătate sau ameliorarea suferinței este o crimă socială și morală împotriva persoanelor cu dizabilități și a familiilor lor, care au multe posibilități. Acest fapt duce la pierderea progresului înregistrat în ultimii 40 de ani spre o societate incluzivă, egală.

În timp ce în întreaga lume petiționăm, milităm și ne luptăm pentru a combate discriminarea și pentru a proteja planeta și biodiversitatea, nimeni nu ar trebui să-și apere viața amenințată din cauza structurii cromozomiale. Într-o lume umanitară, persoanele cu sindromul Down ar trebui să fie binevenite.

De aceea facem apel către Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, dl Ban Ki-moon, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Prințul Zeid Ra’ad Al Hussein, Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul Consiliului Europei, dl Nils Muižnieks și Comisarul European pentru Carta drepturilor fundamentale, dl Frans Timmermans, să-și exprime 3 cerințe către guvernele statelor:

  • înlăturarea din programele de sănătate publică a screening-ului prenatal sistematic care vizează sindromul Down și care permite avortul selectiv în mod deliberat.
  • să reglementeze introducerea testelor de diagnoză genetică prenatală, pe baza principiilor definite în Declarația Universală a Drepturilor Omului, în Convenția de la Oviedo (articolele 11 și 12), precum și în Carta drepturilor fundamentale a UE (articolele 2, 3, 21 și 26)
  • să permită folosirea testelor genetice doar pentru a îmbunătăți metodele de îngrijire și bunăstarea omului, și să nu discrimineze persoanele după predispoziția lor genetică.

SEMNAȚI PETIȚIA

PRENUME* (First name)

NUME* (Last name)

E-MAIL*

ȚARA* (Country)

Sign now = Semnează acum

Share this with your friends: = Distribuie prietenilor tăi

Sursa: http://stopdiscriminatingdown.com/

Mulțumiri doamnei Andreia Diaconița pentru traducere!

83 de ONG-uri: „Vrem Educație pentru familie și societate,‎ nu formarea de pionieri sexuali pentru ideologia gender de tip comunist”

Recunoștință

Iniţiem de astăzi, pe această pagină, o secţiune dedicată eroilor noştri din viaţa de zi cu zi:

  1. Neluţu Trandafir, pentru jertfa de sine de care a dat dovadă în 30 decembrie 1989. Povestea lui: Nelutu la X Factor.

Mulțumiri tuturor celor ce ne-au fost și ne sunt alături, în mod deosebit:

21 august 2019: am adus de la București mobila de birou pentru viitorul sediu – mulțumiri DK 500, Mariei Duduman și platformei FaBine pentru donație, lui Marius și Royal Decor pentru transport, Centrului Iosua pentru găzduire temporară.

– dlui avocat Constantin Groza, dlui notar Claudiu Manta, dșoarei Ligia Dîrnu (Vector Disign), dlui Medar Lucian, dnei Merei Ecaterina, Altermedia, Studenți pentru viață, dlui Tiberiu Grigoriu, Teodamar Art SRL, Provita București, redacției Calea Înălțării, dnei Andreia Diaconița (traducător), Mihai C., Elena B. …

Parteneri, colaboratori: Biblioteca Județeană ,,Christian Tell” Gorj, A.S.C.O.R. Tg-Jiu; Biserica Înălțarea Domnului Tg-Jiu, Vasiliada Tg-Jiu, Asociația Provita filiala Gorj, Centrul de zi Christian, Centrul IOSUA, ALDO-CET Băilești, CJRAE Gorj, Asociația Înțelege Autismul Arad, IȘJ Gorj…

Pildele noastre de urmat:

Pr. Nicolae Tănase – detalii aici

Pr. Dan Damaschin – aici

Pr. Marian Tudor – aici

Pr. Valentin Ștefan – aici

Motivație

ana2
Ana (mică)

Tabere

Aici dorim să publicăm o centralizare a tuturor taberelor de peste an dedicate persoanelor cu Sindrom Down.

Detalii în curând, pe măsură ce primim info. de la organizatori.

  1. Tg-Jiu, Gorj, Centrul Iosua, ediţia a II-a, 11-16 iulie 2019 – Camp Ray of Hope – site aici
  2. Tabere organizate de Asociaţia Down Plus Bucureşti: 1) 14-16 iunie – Festivalul Eu pot din cadrul activității Bușteni, dragostea mea! 2) 20-25 iunie – tabăra de dans la Eforie Nord, hotel Minerva 3) 8-13 iulie – tabăra de pictură la Bușteni 4) 15-25 iulie – tabăra de consiliere pentru părinți 5) în septembrie – tabăra de final de sezon la mare – din 10 septembrie ş.a.

Alte evenimente:

Buşteni, 14-16 iunie – înscrieri până la 31 mai – organizator Asociaţia Down Plus Bucureşti

Festivalul Național Flori de Speranță – anual în luna mai la Cluj-Napoca, organizator Asociația DownCER

Tabere de integrare pentru copii cu nevoi speciale, organizator Asociaţia CONIL, la 22 km de Bucureşti, loc. Vadul Anei.

Forum ONG Gorj

În martie pregătim și o întâlnire de lucru cu ONG-urile din Gorj, am creat în acest sens un grup pe WhatsApp – info: 0768.35.76.75. Grup pe WhatsApp aici.

Grupul pe FB: https://www.facebook.com/groups/FOGorj/

pvgjrmg

CONCURS

Concursul ,,Ocrotim viața din pântece”, ediția I, detalii mai jos:

Perioadă concurs 15.02-28.02.2021

Concursul ,,Ocrotim viața din pântece”, ediția I, se adresează tuturor, indiferent de vârstă. Ce aveți de făcut?

1. Creați un banner/o poză cu mesaj pentru viață (provita – de ocrotire a vieții de la concepție la moartea naturală). Un exemplu mai sus. Poate fi desen, poză prelucrată și adăugat text, etc., aveți libertate deplină. Atenție! Dacă folosiți poze preluate, să fie din cele de uz liber, nu protejate de drepturi de autor! Textul poate fi propriu sau citat, neapărat în limba română. Dacă face referire la Sindromul Down, specificul nostru, cu atât mai bine!

2. Dați like paginilor de FB https://www.facebook.com/asociația.dart.tgjiu/ și https://www.facebook.com/MarsulpentruViataTgJiu (nu e obligatoriu, și cei ce nu fac asta intră în tragerea la sorți pentru premiile noastre).

3. Postați pe social media banner-ul/poza și ne trimiteți link postare, dar și banner/poza (+nume sau pseudonim), pe e-mail la asociatiadart@gmail.com. Prin trimitere poster, sunteți de acord să fie postat în luna martie pe paginile noastre de FB. Vom posta pe cele mai frumoase sau chiar pe toate, de va fi posibil.

Ne vom concentra pe 21 zile pentru viață, perioada 1-21 martie, când vom sărbători Ziua Internațională a Sindromului Down. Prin acest concurs sărbătorim și Luna/Marșul pentru Viață (acesta neputându-se organiza pe traseul deja cunoscut la Tg-Jiu, din cauza pandemiei).

4. Data limită: 28 februarie, ora 03.21 PM.

Tragerea la sorți va avea loc pe 1 martie, iar pe 2 martie vom anunța aici și pe FB câștigătorii. Succes, tuturor! (Tot în martie, vom expedia și premiile câștigătorilor.)

Premiile sunt: locul 1 (primul extras) – orice carte de Veronica Iani, la alegere, de pe https://www.veronicastories.com/. Update 15.02: 3 participanți vor primi câte o carte la alegere. Mulțumim, Veronica Iani!

locul 2 – un telefon Maxcom MM 428 Dual SIM Dark Gray, detalii tehnice aici.

locul 3 – o Biblie.

locul 4 – Audiobook Măria Sa, Neagoe Basarab… – lectură dramatizată.

locul 5 – o cartelă prepay echipată cu opțiune pentru 30 zile (evident, operatorul îl află câștigătorul premiului, nu putem publica numele).

locul 6 – Rucsac Discovery, Negru.

locul 7 – Minge baschet Voit.

Pentru alte detalii, ne puteți scrie.

Notă 28.02: Din lipsă de participanți, premiile nu pot fi oferite. V-am pregătit noi câteva bannere provita care vor fi postate zilnic pe paginile de FB Asociația Down Art Therapy și Marșul pentru Viață Tg-Jiu în perioada 1-21 martie.

Publicitate
G-ME7P6E68N5
%d blogeri au apreciat: