1. Tg-Jiu

2023, ediția nr. 9, 25 martie 2023

Luna pentru Viață la Tg-Jiu

Tg-Jiu. Luna pentru Viață 2023
Viitorul este pro-viață, 21-25 martie

Pe 21 martie, de Ziua Mondială a Trisomiei 21 (Sindromul Down), vom merge la Grădinița ,,Sf. Stelian”, unde, alături de grupele mari, avem un atelier de poveste. Povestea aleasă este ,,Ioana, o poveste despre Sindromul Down”, de Veronica Iani. Copiii vor primi cadou cartea ,,Perseverența”, de aceeași autoare.
Pe 22 martie, mergem la Baia de Fier, într-un loc de poveste, Conacul Olarilor. Cu ajutorul gazdei, dl Mihai Olaru, și al unei femei extraordinare, dna Daciana Ungureanu, vom organiza un atelier de pictură. Beneficiarii sunt persoane cu dizabilități de la Centrul ,,Christian” Tg-Jiu, iar aceștia vor pleca acasă cu propria creație, în semn de amintire.
Pe 23 martie, de la ora 19.00, vom săvârși un acatist la Biserica ,,Sfinții Voievozi” din Tg-Jiu, iar, după, la ora 20.00, vom face, în Piața Prefecturii, o cruce de lumânări în memoria pruncilor avortați.
Luna pentru Viață se va încheia la Tg-Jiu de Bunavestire. Pe 25 martie, vom avea, de la ora 13.00, Marșul pentru Viață, ediția a IX-a. Evenimentul este apolitic și neconfesional. Așteptăm alături de noi pe toți cei ce cred în dreptul la viață al celor nenăscuți și știu că merită iubirea noastră atât mama, cât și copilul din pântece. Să ajutăm mamele în criză de sarcină să aleagă Viața!
Mai multe detalii pe asociatiaDART.org sau pe FaceBook: MarsulPentruViataTgJiu. Pagina națională este marsulpentruviata.ro.
Organizatorii ediției locale 2023 sunt: Asociația Down Art Therapy, Provita Gorj, ASCOR Tg-Jiu, LIDER (Liga pentru Deșteptarea României), Vasiliada Tg-Jiu, Grădinița ,,Sf. Stelian” și Euro Education Federation. Partener media: magazincritic.ro, Ziarul jurnaliștilor independenți.


ASCOR Tg-Jiu: campania „Sprijin pentru centre – sprijin pentru viață”, în colaborare cu Asociația Pro Vita pentru Copiii născuți și nenăscuți filiala Gorj (Tinerii au oferit flori, iconițe și cadouri cadrelor medicale de la Spitalul 700, precum și mamelor de la centrul social pentru mame singure din orașul lor.) + o campanie online de conștientizare intitulată „Și inima mea bate pentru o nouă viață”, detalii pe basilica.ro aici.

ASCOR: Conferință online ASCOR cu invitați pro-viață, detalii despre eveniment aici.

Program LpV (DART)

21 martie, ora 10.00, atelier de poveste (alături de ASCOR Tg-Jiu), de Ziua Mondială a Sindromului Down, la Grădinița Sf. Stelian Tg-Jiu (,,Ioana, o poveste despre Sindromul Down”, de Veronica Iani), poze aici. După poveste, toți copiii și doamnele educatoare au primit cadou cartea ,,Perseverența”, de Veronica Iani, cu autograful autoarei. Articol în presă aici.

21 martie – am expediat o scrisoare și o carte de mărturii despre criza de sarcină unor medici ginecologi din oraș. Poate vor înceta cîndva vărsarea de sînge nevinovat, prin contracepție avortivă (prezervativ, sterilet, pilula de a doua zi, etc.) și avort (chirurgical, medicamentos, etc.). Dumnezeu să le dăruiască pocăință pentru viețile pe care le curmă zilnic! – R.B.

S-au dăruit reviste Orthograffiti şi Pentru Viaţă.

22 martie, atelier de creație la Conacul Olarilor (Baia de Fier), dedicat persoanelor cu dizabilități, cu Daciana Ungureanu. Parteneri&beneficiari: Centrul ,,Christian” din Tg-Jiu. Despre cum a fost şi poze aici.

23 martie, Acatistul Sf. Stelian la ora 19.00 la Biserica Sf. Voievozi și cruce de lumânări pentru pruncii uciși, în Piața Prefecturii, la ora 20.00, poze aici.

25 martie, ora 13.00 – 15.00: MARȘUL PENTRU VIAȚĂ, ediţia a IX-a

Traseu: Biserica ,,Înălţarea Domnului” – str. Victoriei – Teatru – Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Teatru – Piața Prefecturii – str. Tudor Vladimirescu – Spital – Coloana Infinitului (circa 70 participanți). O parte din poze aici. Alte poze aici. Articol de presă aici.

Ediția locală nr. 8 (26 martie 2022) – detalii aici.

Publicitate
G-ME7P6E68N5
%d blogeri au apreciat: