Michelle Sie Whitten, președintă și director general al Fundației Globale pentru Sindromul Down, va fi inclusă în Denver Business Journal Hall of Fame pentru cercetările și activitatea sa medicală transformatoare pentru copiii și adulții cu sindrom Down

Denver, CO, 25 ian. 2024 (GLOBE NEWSWIRE) – Programul Denver Business Journal (DBJ) 40 Under 40 Awards a anunțat săptămâna trecută că Michelle Sie Whitten, co-fondator, președinte și director general al Fundației Globale pentru Sindromul Down [Global Down Syndrome Foundation] (GLOBAL), va fi inclusă în DBJ 40 Under 40 Hall of Fame joi, 7 martie 2024, la Infinity Park Event Center, 4400 E. Kentucky Ave, Glendale, CO 80246.

Whitten se va alătura celor 40 de tineri profesioniști de succes care vor primi acest prestigios premiu anual de recunoaștere în seara evenimentului. Ea va primi distincția inaugurală Hall of Fame și va face remarci reflectând asupra perioadei care a trecut de la acordarea propriului său premiu DBJ 40 Under 40 în 1999. Whitten a primit, de asemenea, premiul DBJ pentru cel mai admirat director general, Most Admired CEO Award în 2019, prestigioasa publicație prezentând pe larg munca sa neobosită depusă în timpul pandemieipledoaria ei neabătută pentru creșterea finanțării din partea guvernului SUA dedicate cercetării sindromului Down și viața sa de mamă și femeie de afaceri.

Între 1993 și 2004, Whitten a lucrat în televiziune pentru pionierii cablului, Peter Barton, tatăl ei, John J. Sie și alții. Ea își atribuie succesul de pionierat în domeniul televiziunii prin cablu în China și în Asia de Est oportunității neașteptate de a-și îmbina diplomele academice în domeniul relațiilor internaționale cu experiența câștigată crescând în lumea televiziunii.

În 2003, Whitten a dat naștere primului ei copil, Sophia, care are sindromul Down. Din acel moment, Whitten și-a dedicat viața îmbunătățirii vieții persoanelor cu sindromul Down prin cercetare, îngrijire medicală și susținere guvernamentală. Cu sprijinul părinților ei, John J. Sie și al regretatei Anna Sie, Whitten a înființat Fundația Globală pentru Sindromul Down [Global Down Syndrome Foundation] (GLOBAL) și afiliații GLOBAL – Institutul Linda Crnic pentru Sindromul Down, Centrul pentru Alzheimer și cogniție al Universității din Colorado și Centrul Anna și John J. Sie pentru sindromul Down, toate aflate în Campusul medical Anschutz. De asemenea, a contribuit la înființarea Clinicii pentru adulți cu sindrom Down în cadrul Denver Health și, cel mai recent, a Programului GLOBAL de incluziune la Universitatea Regis – primul program post-secundar pentru persoanele cu dizabilități intelectuale în cadrul unei universități iezuite.

„Mă simt extrem de onorată să primesc această distincție pentru întreaga activitate”, spune Whitten. „Cred că aceste premii pe care le primim atunci când suntem mai tineri ne oferă un plus de energie pentru a continua să muncim din greu și ne dau un impuls. Toată lumea de la GLOBAL și afiliații noștri au contribuit la această recunoaștere și sunt foarte recunoscătoare că am o echipă de top. Această onoare este deosebit de importantă în acest an, la atât de puțin timp după moartea mamei mele, fiind cu siguranță o parte din moștenirea ei.”

„Michelle este unul dintre cei mai muncitori și străluciți strategi pe care i-am cunoscut”, spune Dr. Joaquín Espinosa, director executiv al Institutului Linda Crnic pentru Sindromul Down. „În fața numărului mare de provocări și a două decenii de lipsă de finanțare, activitatea sa de susținere a dus la obținerea a peste 250 de milioane de dolari în doar șase ani pentru cercetarea sindromului Down în cadrul Institutelor Naționale pentru Sănătate [National Institutes of Health]. Ar fi putut face aproape orice, având în vedere pregătirea sa, dar a ales să își dedice viața fiicei sale Sophia, precum și prelungirii vieții și îmbunătățirii rezultatelor în materie de sănătate pentru toate persoanele cu sindrom Down. Este o onoare să lucrez cu Michelle, să pot conduce o echipă de oameni de știință incredibili și să lucrez în cadrul unor cercetări care schimbă vieți și de care beneficiază în fiecare zi persoanele cu sindrom Down.” 

„Michelle este un model pentru mulți, deoarece își concentrează flerul în afaceri și abilitățile de planificare strategică în cadrul proiectului ei de suflet, extinderea și impactul Fundației Globale pentru Sindromul Down, spune Laura Barton, pionier al televiziunii prin cablu și filantrop renumit. „Este un privilegiu să-i fiu prietenă și susținătoare de mult timp, urmărind-o cum dezvoltă noi programe, cum finanțează cercetări revoluționare, cum atrage atenția la nivel național și aduce fonduri în beneficiul comunității cu sindrom Down.” 

Frank Stephens, membru al consiliului de administrație al Fundației GLOBAL și susținător propriu, este de acord: „Într-o lume care pare mulțumită, poate chiar dornică, să găsească și să blesteme întunericul, Michelle alege să aprindă o lumânare. Un întuneric de nepătruns a învăluit sindromul Down timp de peste o sută de ani înainte ca Michelle să aleagă să aprindă o lumânare. Lumânarea lui Michelle nu numai că a făcut lumină asupra caracteristicilor medicale ale sindromului Down, dar pentru milioane de oameni ca mine din întreaga lume a luminat și o cale de ieșire din umbră către o viață sănătoasă, fericită și plină de speranță. Avem o datorie față de ea, pe care nu o putem plăti decât devenind lumânări ale speranței și fericirii în lume. Sunt mândru să fiu una dintre lumânările lui Michelle.”

###

Despre Fundația Globală pentru Sindrom Down

Fundația Globală pentru Sindrom Down (GLOBAL) este cea mai mare organizație non-profit din SUA care depune eforturi pentru a salva vieți și pentru a îmbunătăți în mod semnificativ rezultatele legate de sănătate pentru persoanele cu sindrom Down. GLOBAL a donat peste 32 de milioane de dolari pentru a înființa primul institut de cercetare a sindromului Down, care sprijină peste 400 de oameni de știință și peste 2.200 de pacienți cu sindrom Down din 33 de state și 10 țări. Lucrând îndeaproape cu Congresul și cu Institutele Naționale pentru Sănătate, GLOBAL este principala organizație de susținere din SUA pentru cercetarea și îngrijirea persoanelor cu sindrom Down. GLOBAL cuprinde peste 100 de organizații dedicate sindromului Down în întreaga lume și face parte dintr-o rețea de afiliați - Institutul Crnic pentru Sindromul Down, Centrul Sie pentru Sindromul Down și Centrul pentru Alzheimer și cogniție al Universității din Colorado - toate aflate în Campusul medical Anschutz. 

Printre publicațiile medicale de largă circulație ale Fundației GLOBAL se numără Ghidul de îngrijire medicală globală pentru adulți cu sindrom Down [Global Medical Care Guidelines for Adults with Down Syndrome], Informații prenatale și pentru nou-născuți cu Sindromul Down [Prenatal & Newborn Down Syndrome Information] și revista premiată Lumea Sindromului Down [Down Syndrome WorldTM]. În plus, GLOBAL organizează evenimentul anual AcceptAbility Gala în Washington DC și Be Beautiful Be Yourself Fashion Show, cea mai mare strângere de fonduri anuală pentru sindromul Down din lume. Vizitați globaldownsyndrome.org și urmăriți-ne pe rețelele de socializare (Facebook și Twitter: @GDSFoundation, Instagram: @globaldownsyndrome). 

Contact:

Anca Call

Fundația Globală pentru Sindromul Down

anca.consultant@globaldownsyndrome.org

(720) 320-3832

Traducere după originalul de pe globaldownsyndrome.org, făcută de echipa https://www.probono.proz.com/ (cărora le mulțumim), pentru Asociația Down Art Therapy.

Notă: Asociația noastră consideră avortul intolerabil, în orice situație, fie că vorbim de copii doriți sau nedoriți, cu sau fără dizabilități. Alternativa crimei e nașterea și darea spre adopție.

Fiecare viață e un dar și orice copil merită o zi de naștere. Toți suntem creați egali, după chipul lui Dumnezeu, și avem dreptul la viață, indiferent de condiția genetică.

G-ME7P6E68N5